Gemakkelijk en snel beleggingsplatforms vergelijken
Zoekt u een beleggingsrekening bij een Nederlandse bank, of liever bij een grote international speler? Wij vergelijken tientallen aanbieders voor u, gratis. Zo vindt u gemakkelijke de aanbieder die het beste bij u past.
Vergelijk beleggingsaanbieders
Artikelen
Veelgestelde vragen
Vind het antwoord op elke interessante vraag
Beleggen levert op langere termijn aanzienlijk meer op dan sparen. Aandelen hebben een verwachtrendement van 7% wat u nooit via sparen zult ontvangen.
Als u voldoende spaarbuffer heeft, is het verstandig om in ieder geval een deel van uw vermogen te beleggen.
U kunt kiezen voor veiligere obligaties die enkele procenten minder opleveren. Dat is nog altijd meer dan wat u krijgt door te sparen.
Beleggen hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Kies voor de beleggingsvorm die het beste bij u past.
Door te beleggen wordt u deels eigenaar van bedrijven, en profiteert u direct mee met het succes van het bedrijf.Beleggen kan op vele manieren, door aandelen te kopen of beleggingsfondsen of obligaties. U kunt zelf bepalen hoeveel risico u wilt lopen.
Beleggen is lastig als u schommelingen in prijzen lastig vindt. U kunt zelf kiezen hoeveel risico u wilt lopen. Aandelen kunnen in een jaar 50% dalen, maar over een periode van 10 jaar is er bijna altijd volledig herstel.
Als u dergelijke schommelingen te groot vindt, dan is een deel beleggen in obligaties verstandig. Obligaties dalen maximaal zo'n 15% per jaar.
Een combinatie van obligaties en aandelen is ook verstandig omdat obligaties en aandelen vaak in omgekeerde richting bewegen. Met een mix van aandelen en obligaties heeft u hierdoor weinig kans op grote verliezen.
Er zijn 3 hoofdvormen:
1. zelf beleggen
2. automatisch beleggen
3 laten beleggen (vermogensbeheer)
1. Zelf beleggen. U kiest zelf individuele aandelen, en plaatst zelf orders. Dit lijkt goedkoop, maar let goed op de transactiekosten.
2. Automatisch beleggen. U stelt een profiel in en met automatische incasso wordt automatisch voor u belegt in beleggingsfondsen (of trackers). Bijna alles gaat automatisch. Wat u koopt, bepaalt u zelf. U blijft wel zelf verantwoordelijk.
3. Laten beleggen. Een vermogensbeheer neemt het beleggen voor u uit handen. Dit klinkt duur, maar er zijn ook goedkopere varianten in de vorm van online vermogensbeheer op basis van standaardprofielen. Verwacht geen maatwerk, tenzij u hogere vergoedingen betaalt.
U kunt beter niet beleggen als u binnen een paar geld nodig heeft, voor de aankoop van huis of voor iets anders.
Ook als u weinig risico wilt lopen, en bij een flinke daling van zeg 30% u zelf gaat verwijten. (dit heeft niets met uzelf te maken).
Beleggen werkt ook minder goed als u geen helder langetermijndoel heeft, zoals vermogensgroei of eerder stoppen met werken.
Ja, maar wees kritisch. Gelukkig is er streng toezicht op beleggingsinstellingen. Toch is het goed om kritisch naar de beleggersaanbieders te kijken.
Zeker beleggingen die meer dan 7% per jaar beloven, zou ik wantrouwen. Niet alle reviews zijn op internet betrouwbaar.
Gebruik vooral uw gezonde verstand. Als iets te mooi om waar te zijn is, dan is het meestal ook.
Beleggen is niet gokken of naïef zijn. Beleggen is juist een afgewogen risicoafweging maken.
Als u vragen heeft over een aanbieder, kunt u het beste zelf contact opnemen met deze beleggingsinstelling. Finvergelijk is een vergelijkingssite. We hebben geen inzicht in uw gegevens. We richten ons enkel op het vergelijken van aanbieders.